Najčešće postavljana pitanja

Da li će šrafovi 100% zaštititi moje felne od krađe?

Verovatno je dosta vas već odgovorilo: "Kako ne postoje ti sigurnosni šrafovi koji se ne mogu skinuti", ili "Ako neko hoće odneće ti ceo auto, a kamoli točkove".
Možemo da kažemo da je sve ovo donekle i tačno!
Postoje i višečlane ekipe koje učestvuju u krađama, ali treba uzeti u obzira da su za skidanje sigurnosnih šrafova bez posebnog ključa potrebne vulkanizerske mašine, što nikako nije prihvatljivo od strane lopova jer je takva demontaža bučna i traje jako dugo.

Takođe postoji i kategorija "sitnih lopova" koji skidaju točkove da bi zadovoljili trenutne potrebe a takvi se sigurno neće ni usuditi da pokušaju demontažu sigurnosnih šrafova.

U kom roku mogu očekivati poručene šrafove?

Naša politika je da vam robu koju poručite danas šaljemo u toku narednog dana. (ukoliko šrafove poručite u petak, robu šaljemo u ponedeljak posle vikenda)

Da li je moguća izrada ključa za montažu/demontažu u slučaju gubljenja?

Novi ključ za demontažu može da se izradi samo na osnovu šrafa. Ova situacija nas je i naterala da set proizvodimo sa dva ključa za montažu/demontažu.
Naravno da je naš predlog da jedan čak ostane kod kuće na sigurnom.
Ukoliko se ipak desi da jedan izgubite naš savet je da odmah napravite rezervni. Ova usluga košta 1.000 dinara plus morate pokriti troškove poštarine u oba smera.

U slučaju da ipak ostanete bez oba ključa, ne postoji druga opcija osim da odete kod vulkanizera na prisilno skidanje vulkanizerskim mašinama.

Da li su sigurnosni šrafovi univerzalni?

Ne nisu. Sigurnosni šrafovi su rađeni po originalnim specifikacijama svakog proizvođača za svaki model posebno.
Bilo kakve prerade, dodatke u vidu distancera i slično morate posebno da naglasite
Ukoliko imate modifikovane ili drugačije felne od fabričkih, obratite se za savet kod ovlašćenog servisa za Vaš model vozila.

Od kog materijala su izrađeni sigurnosni šrafovi?

U pitanju je čelik C.1530 (po DIN C 45) pa se u poboljšanom stanju omogućava zatezna čvrstoća 800 N/mm kv, to odgovara čvrstoći vijaka od 8.8 po JUS Ispitivanje kvaliteta sigurnosnih šrafova je izvršeno na Institutu no Mašinstvo pri Fakultetu Tehničkih Nauka u Novom Sadu pod brojem 052-3.305.